Coaching met paarden

Paardenbloemcoaching biedt individuele coaching en teamcoaching aan met behulp van paarden.

De methodiek is gebaseerd op ervaringsgericht leren waarbij de directe feedback die het paard geeft, zonder woorden voelbaar is. Dit kan met name voor mensen die op rationele wijze alles proberen te verklaren en begrijpen, een fijne methode zijn zodat zij kunnen vóélen wat een situatie met hen doet.

Tijdens de omgang met paarden wordt de cliënt gestimuleerd over zichzelf en anderen na te denken doordat allerlei aspecten van persoonlijk leiderschap, relatie en communicatie op een natuurlijke manier aan de orde komen. Met paarden kun je daarom heel goed oefenen voor situaties in je dagelijks leven. Je ontdekt wat jouw gedrag teweegbrengt en wat je zelf kunt doen om te bereiken wat je wilt. Het werken en samen zijn met paarden brengt je dichtbij jezelf en laat je heel snel leren.

Dat komt door de bijzondere eigenschappen van paarden:

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Dit is de manier waarop zij communiceren in de kudde. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt en wat nodig is om de groep in balans te houden om te kunnen overleven.

Ze kunnen menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) daardoor feilloos spiegelen. Ze zijn volledig in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. Je ervaart de gevolgen van je gedrag meteen door de reactie van het paard. Tijdens een coachsessie zorgen ze hiermee voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in je leven.

Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte. Dat biedt op een natuurlijke manier de kans om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.


Praktisch

 De coachsessies vinden plaats in de buitenlucht, op de grond, naast het paard. Afhankelijk van het weer kan ook gebruik gemaakt worden van de binnenruimte. De binnenruimte is niet verwarmd, houd ook bij een sessie in de binnenruimte rekening met de weersomstandigheden.

Het is goed om tijdens de coachsessies makkelijke kleding te dragen. Draag altijd dichte schoenen/laarzen waar je goed op loopt en die vies mogen worden. Ook in de zomer.

Maak kennis met de paarden