Wandelcoaching

Heb jij  behoefte aan coaching maar wordt je ongemakkelijk van coaching in een kamertje en iemand recht aankijken, waardoor je blokkeert? Overweeg dan eens wandelcoaching.

Hieronder wat voordelen en effecten van wandelcoaching:

  • De natuur werkt rustgevend, waardoor je je makkelijker kunt ontspannen en vrijer en helderder kunt denken.
  • In de natuur worden je zintuigen meer geprikkeld waardoor je meer lichamelijke ervaringen hebt terwijl eventuele pieker-gedachten minder op de voorgrond of storend aanwezig zijn.
  • Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens letterlijk in beweging. en ben je er "echt even helemaal uit". Hierdoor neem je makkelijker afstand van de dagelijkse beslommeringen en patronen.
  • Natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot mooie inzichten. De wandelcoach maakt gebruik van metaforen uit de natuur en kan je bijvoorbeeld vragen welke boom overeenkomt met hoe je je nu voelt. Dit kan leiden tot creatieve manieren van denken en verrassende persoonlijke inzichten.
  • Een gesprek in een wisselende natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je inzichten beter kunt onthouden, waardoor de inzichten ook beter doorwerken.

Een locatie voor een wandelcoach sessie kan in onderling overleg worden afgestemd maar zal binnen een straal van 10 km van mijn thuislocatie in Pijnacker liggen. (Balijbos/ Bieslandsebos/Stiltegoed)